Meny

Inbjudan till energi och näringsministern att besöka Norrbotten!

Norrbottens Kommuner har i en skrivelse bjudit in den nya energi- och näringsministern, Ebba Busch till att besöka kommunerna i Norrbotten. Det som händer här är inte enbart av regionalt intresse, utan är av vikt såväl nationellt som internationellt. Regeringen har mycket att vinna på att den gröna industriella omställningen lyckas och kan dessutom säkerställa att den sker i nödvändig takt. Norrbottens Kommuner vill gärna diskutera denna möjlighet med energi- och näringsministern på plats här i Norrbotten

- Med tanke på att den nordligaste ministern i Ulf Kristerssons regering kommer från Borlänge är det oerhört viktigt att ministrarna kommer på många besök till Norrbotten och norra Sverige. De måste få kunskap och en känsla för hur mycket som händer här och att staten måste vara väldigt aktiv, säger Claes Nordmark, kommunalråd Boden (S), ordförande Norrbottens kommuner​. Läs mer här >>

28 Okt 2022