Meny

Norra Sverige måste ta del av elpriskompensationen för att stödpaket ska anses godtagbart

Norrbottens Kommuner har tillsammans med regioner och kommuner i norra Sverige uppmanat energi- och näringsminister Ebba Busch att elprisstödet måste vara tillgängligt för hela landet.

  • Eftersom stödet för de höga elpriserna syftar till att lindra ekonomiska svårigheter saknas det helt och hållet skäl att aktivt utesluta norra Sverige som regeringen nu vill göra. Till detta hör även att Norrland är en viktig producent av förnybar el vilket visar att stödet baseras på orimliga grunder som det ser ut i dag. Det enda rätta vore att inte diskriminera någon landsdel och därför måste statligt stöd för de höga elpriserna gälla för hela Sverige, säger Claes Nordmark, kommunalråd Boden (S), ordförande Norrbottens Kommuner

 

Läs hela pressmeddelandet här >>

Läs skrivelsen här >>

09 Jan 2023