Elever och lärare från Luleå gymnasieskola delar med sig av sina erfarenheter av skola, undervisning och lärande under pandemin.
"Unga kommer till tals" är ett forum med webenkäter för att unga i länet ska få berätta vad de tycker och delge sina erfarenheter.
Resultaten av en studie av hälsofrämjande skolutveckling i Norrbotten visar på behovet av att främja hälsa och lärande i skolan och att hälsa ska ses holistiskt.
Folkhälsa är ett begrepp som beskriver hälsan i olika befolkningsgrupper. "Norrbottens folkhälsostrategi 2018-2026" beskriver utgångsläge, målsättningar, egenskaper för ett framgångsrikt folkhälsoarbete samt vem som gör vad i Norrbottens folkhälsoarbete.
Nu finns 10 nya vägledare i Delaktighetsmodellen.
Norrbottens Kommuners FoUI-stipendium ska bidra till kvalitets- eller verksamhetsutveckling i länets kommuner. Tanken är att stimulera professionens kunskapsbildning och göra verksamheterna mer kunskapsbaserade och att därigenom stärka samspelet mellan teori och praktik.
Det internationella treåriga projektet RemoAge avslutades med en konferens i Luleå där projektpartnerna presenterade erfarenheterna från nya arbetsmetoder som stöds av digital teknik. - Konferenser som den här är otroligt viktiga för att dela våra kunskaper och erfarenheter, men även se till att folk inser värdet av digital teknik i vård och omsorg, säger huvudtalaren Donna Henderson från Skottland.
Konferensen "Växa eller Krympa?" handlar om att rätt strategi ger attraktiva samhällen. Välkommen på årets viktigaste konferens den 16-17 maj 2018 i Luleå!
Framgångsrikt jämställdhetsarbete ska lyftas fram och belönas. Norrbottens jämställdhetspris för år 2018 är 100 000 kr.
Boka in datumet redan nu! Den 11 - 12 april 2018 är det dags för den femte konferensen som vänder sig till dig som arbetar inom myndighet, kommun eller organisation som arbetar med trygghetsskapande åtgärder.
Hälsa och lärande hör ihop! Javisst är det så, och frågan som vi ställt oss är vad kan vi göra för att de 51 000 barn och unga mellan 0-19 år som lever i Norrbotten ska få de bästa möjligheterna att må bra och lära sig för att leva ett gott liv?
Catrine Kostenius är vår nyaste arbetskamrat och en av de fem som utsetts till flexitforskare i Sverige i år. Hon är professor i hälsovetenskap och uppdraget nu är att forska om samverkande hälsoarbete för barn och unga i Norrbotten.
I veckan hölls konferensen Nya arbetssätt med digitala lösningar på Sunderby sjukhus med syftet att sprida erfarenheter om hur digitala teknik kan användas i det vardagliga vårdarbetet inom vård och omsorg.
Förslaget till ny folkhälsostrategi för Norrbotten är nu på sakgranskningsrunda.
Eva Lakso efterträder Ingrid Carlenius som samverkansledare för Social Välfärd.